Imagocampagne

Onderwijs

De metaalverwerkende nijverheid kampt met een gebrek aan aantrekkingskracht op de jongeren. Het beeld van een zware, belastende, vuile en weinig creatieve tewerkstelling blijft hangen, hoewel dit helemaal uit de tijd is. Om de sector een grotere uitstraling naar de jongeren te geven loopt de imagocampagne “Metaal & Technologie in West-Vlaanderen… jouw toekomst”.


Campagnetools

In deze campagne wordt een partnership opgebouwd met het technisch onderwijs van West-Vlaanderen. Volgende tools zijn uitgewerkt:

 

Scholengids “Technische Scholen in West-Vlaanderen… jouw toekomst”

De informatiebrochure is tot stand gekomen in samenwerking met de technische scholen van West-Vlaanderen. Hierin worden de verschillende studierichtingen metaal die de scholen aanbieden opgesomd. Op die manier beschikken de leerlingen over een gestructureerd overzicht van de opleidingsmogelijkheden. Er wordt tevens een korte voorstelling van 28 technische scholen gegeven. Het is een beknopte maar handige gids gebleken.

Bezoek ook eens de website www.metaal-technologie.be.

 

 

Beroepengids

Een laatste tool is de beroepengids. In deze gids worden een dertigtal referentieberoepen uit de sector voorgesteld. De keuze van de beroepen is evenwichtig verspreid over de diverse subsectoren en studieniveaus van het secundaire onderwijs.